twitter1facebookkaart wihtdicon

folder Evenementen

watishiertedoen.nl evenementen kalender

Evenementen

01
juli
2017

Falun Dafa: Gratis Workshops Qigong & Meditatie

Geplaatst door Karin Labels: Amsterdam, Gratis, Meditatie

Aanvang: 10:00 uur
Einde: 11:00 uur
E-mailAanmelden via Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
websiteAanmelden/meer informatie:
Kosten deelname: gratis

Locatie

Oosterparkbuurt

Falun Gong, ook Falun Dafa genaamd, is een oefenmethode die een betere gezondheid en innerlijke rust gebracht heeft aan miljoenen mensen overal ter wereld. Wij noemen het een cultivatiewijze of cultivatiepraktijk: "cultivatie" verwijst naar de verbetering van iemands geest en hart door de nauwgezette studie van de universele principes gebaseerd op waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid; "praktijk" betekent het doen van oefeningen en meditatie om het lichaam te energetiseren.

Falun Dafa leren is gemakkelijk. De praktijk is eenvoudig, krachtig en geheel gratis.

Essentieel zijn de vijf rustige en vloeiende oefeningen, inclusief een zittende meditatie, die je snel en gemakkelijk kan leren op eender welke van de duizenden oefenplaatsen over de wereld. Na de oefeningen voelt men zich rustig, kalm en vol energie. De oefeningen hebben een positieve invloed op de gezondheid en verminderen stress en spanningen. De bewegingen zijn gemakkelijk aan te leren en kunnen uitgevoerd worden door mensen van alle leeftijden.

Om de oefeningen te leren of ze samen te doen met anderen kan je terecht op onderstaande oefenplaatsen:

Westerpark: zondag van 13.00h tot 14.30h (2e zondag van de maand 10:00u-11:30u)
 
Oosterpark: zaterdag en zondag: van 10.00h tot 11.30h

Iedereen is welkom !

Telefoon:
06-26489214
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook in andere steden kan u terecht om kennis te maken met Falun Dafa:

Sportcomplex Oosterhout, Alkmaar (elke zondag om 10u)
Westerpark Amsterdam (elke zondag om 13u)
Oosterpark Amsterdam (elke zaterdag en zondag om 10u)
Stadswandelpark, Eindhoven (elke zondag om 11u)
Buurthuis de Kronkel, Den Haag (elke donderdag om 09u)
Burgemeester Godwaldtpark, Roosendaal (elke zondag om 10u)
Parkje aan de West-Kruiskade, Rotterdam (elke zaterdag om 13u30)
Stadspark, Maastricht (elke zaterdag om 10u)

Voor meer informatie en een seintje vooraf:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-33586359

Website


05
okt
2017

Falun Gong: Workshops in Den Haag

Geplaatst door Karin Labels: DenHaag, Gratis, Meditatie, Qigong

Aanvang: 09:00 uur
Einde: 11:00 uur
E-mailAanmelden via Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
websiteAanmelden/meer informatie:
Kosten deelname: gratis

Locatie

Buurthuis de Kronkel

Gun jij jezelf rustige momenten om meer energie en rust te voelen en even helemaal niet te hoeven presteren? In een omgeving waar niets moet en alles mag. Geef jezelf dan deze Falun Dafa meditatielessen cadeau.....

Falun Dafa is een meditatiemethode die gebaseerd is op drie universele principes: waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid.

De oefeningen bestaan uit vier staande oefeningen en één zittende meditatie. Deze eenvoudige, langzaam bewegende oefeningen openen de energiekanalen en versterken de energiecirculatie in het lichaam. Ze hebben een positieve invloed op de gezondheid en verminderen stress en spanningen. De bewegingen zijn gemakkelijk aan te leren en kunnen uitgevoerd worden door mensen van alle leeftijden. Na de oefeningen voelt men zich steeds rustig, kalm en vol energie.

Om de oefeningen te leren of ze samen te doen met anderen kan je terecht in Buurthuis de Kronkel, elke donderdag van 9u tot 11u. Ook op zondag in de Paleistuin van Den Haag.

Iedereen is welkom om mee te doen!

WEBSITE FALUN DAFA

Best een seintje vooraf naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-28654898


14
okt
2017

HERFSTVAKANTIE Aziatische activiteiten in Orientalis

Geplaatst door Julia Labels: Azië, binnen, boeddhistisch, buiten, dagjeweg, doe-activiteiten, Expositie, Festival, Gelderland, Groesbeek, HeiligLandstichting, herfstvakantie, kastanjes, Taiwan, tempelfeesten, Tentoonstelling, treinen, wandelen

Aanvang: 11:00 uur
Einde: 17:00 uur

Zaterdag 14 oktober trappen we de HERFSTVAKANTIE af met een demonstratie Kung Fu en iedereen kan gratis meedoen met Tai Chi. Om 13.45 - 14.00 demonstratie Tai Chi; 14.00 - 14.30 demonstratie Kung Fu, 14.30-15.15 meedoen met Tai Chi; 15.15 - 16.00 meedoen met Kung Fu.

Dinsdag 17 oktober, kindermiddag

Demonstratie leeuwendans en workshop theeceremonie. Kom spelen met diabolo’s, steltlopen, skippyballen, badmintonnen, mikado, jenga, chopsticks (stokjes) en halma (chinees dammen).

Woensdag 18 oktober,  culturele middag
Introductie Chinese opera, demonstratie leeuwendans, papier snijden, gezicht verven, Chinese stokjes verven, Chinese lantaarns verven en klei figuren maken.

Foto’s maken in traditionele Taiwanese kleding op donderdag de 19e en vrijdag kun je weer gratis meedoen met Tai Chi en de Kung Fu demonstratie zien.
Zaterdag 21 oktober is Berg en Dalse Museumdag. Eén euro entree p.p. Zondag 22 oktober pakt de Taiwanese gemeenschap uit rondom de expositie. Klanken, kleuren, geuren en smaken uit Taiwan komen hier voorbij!

Naast dit programma kunnen kinderen in het museumpark uitwaaien, kastanjes verzamelen en de frescoschilders aan het werk zien. Het museum is geopend van 11.00 – 17.00 uur. Het herfstvakantieprogramma begint om 13.00 uur. Meer informatie op www.tempelfestival.nl.


21
okt
2017

RTVOost Oktoberfest

Geplaatst door Evenementenhal Labels: Overijssel

Aanvang: 20:00 uur
Einde: 06:00 uur
Kosten deelname: € 17,50

 

Pompende Polka’s en bekende Schlagers RTV Oost Oktoberfest is één groot feest! Met vele internationale artiesten, bier uit grote pullen, serveersters in dirndl kleding, echte Tirolersfeer en volop gezelligheid. Zaterdag 21 oktober wordt Feestzaal XL van Evenementenhal Hardenberg omgetoverd tot een waar Alpenland. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om met de bus naar het RTV Oost Oktoberfest te komen. Meer info & tickets op evenementenhal.nl/oktoberfest 

 


26
jan
2018

Museumavond: 2018 verhalen

Geplaatst door Dekema State Jelsum

Aanvang: 19:00 uur
Einde: 22:00 uur

Dekema State: Eigen verhalen

Beleef Dekema State op een heel andere manier.

Bij de boerderij wordt u ontvangen met een warm drankje. U loopt door de tuin, verlicht met lantaarns en fakkels, naar het van binnen uit verlichte huis. Binnen gekomen loopt u rond in de door oude lampen spaarzaam verlichte State. Bij verschillende kamers vertellen vrijwilligers over hun persoonlijke betrokkenheid bij of hun fascinatie voor een voorwerp of een kamer.